workaround

Een tijdelijke oplossing ( Engels : om te werken rond iets ; Workaround ) is een uitstapje naar een bekende wangedrag van een technisch systeem te voorkomen. Het is een hulpprocedure die het eigenlijke probleem niet oplost maar de symptomen met extra moeite omzeilt.

Misvattingen van microprocessors vereisen bijvoorbeeld tijdelijke oplossingen in besturingssystemen via patches . [1] Voor applicatiesoftware kan het herhalen van de installatie een oplossing zijn. [2]

De term wordt vaak gebruikt op het gebied van softwareontwikkeling . Als er zich een fout voordoet in een programma , is het vaak mogelijk om zo’n ondersteuningsstructuur te vinden, waarmee je meteen op de gewenste bestemming aankomt, maar toch behoorlijk ongemakkelijk (werkinspanning). In processortechnologie zijn work-arounds z. Bijvoorbeeld in de vorm van extra opdrachten voor het omzeilen van ongunstige architecturale specificaties (verkeerde planning, verkeerde lay-out).

Als onderdeel van ITIL- processen worden incidenten vaak op korte termijn opgelost door middel van tijdelijke oplossingen. Zodra probleembeheer een duurzame oplossing heeft ontwikkeld voor het probleem dat het incident veroorzaakte, kan het door een verandering worden geïmplementeerd . De voorlopige oplossing is dan niet langer nodig.

Individuele proeven

  1. Jump up↑ Intel Pentium Processor – Ongeldige instructie Erratum: Software Leveranciersstatements . Intel . Betreden op 18 maart 2012.
  2. Spring omhoog↑ Veelgestelde vragen: Duden-spellingcontrole voor OpenOffice en LibreOffice 8.0 . Bibliografisch Instituut . Betreden op 18 maart 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.