USU-software

De USU Software AG , met het hoofdkantoor in Möglingen is een houdstermaatschappij voor de verschillende dochterondernemingen die fungeren als een internationaal softwarebedrijf. De focus ligt op de digitalisering van IT en klantenservice.

In het boekjaar 2016 genereerde de Groep een omzet van 72,1 miljoen euro met in totaal 544 medewerkers. Het nettoresultaat voor dezelfde periode bedroeg 6,78 miljoen euro.

USU Software AG staat vermeld in de Prime Standard van de Frankfurt Stock Exchange. [2]

Geschiedenis

USU werd in 1977 opgericht als “Udo Strehl Unternehmensberatung” en heeft zijn hoofdkantoor in Möglingen bij Stuttgart . Sinds 1988 heeft het bedrijf te maken met IT-controle. De knowledge management sinds 1995, is een andere focus. Het bedrijf ging op 4 juli 2000 in de publiciteit na de euforie op de Neuer Markt . Om het assortiment uit te breiden, werd de “OMEGA GmbH” in 2005 overgenomen, de “LeuTek GmbH” in 2006 en de “Aspera GmbH” in 2010. [3] Met de overname van “Aspera GmbH”, heeft het bedrijf aanspraken op de worden “wereldleider in asset management systeem software .” [4]Het einde van 2012 zal de USU Group verwierf een meerderheidsbelang in de “Big Social Media GmbH”, gevestigd in Berlijn. 2013 “Aspera Technologies Inc.” werd opgericht in Boston. Ook in 2013, een nieuw onderzoeksgebied werd opgebouwd rond het thema van de industriële Big Data. [5] medio 2015 verricht de overname van gespecialiseerde SAP licentie management “SecurIntegration GmbH”, gevestigd in Keulen. De laatste werd in 2016 samengevoegd met “Aspera GmbH”. Sinds begin 2017, de full service bureau voor digitale media en IT, unitB technologieën GmbH, onderdeel van de USU Group, mei 2017 werd overgenomen van een Frans bedrijf met de Franse “EASY TRUST SAS” voor de eerste keer. EASY TRUST is gespecialiseerd in het datacenter inventory en Oracle licentiebeheer.

Producten

USu’s business unit Valuemation ondersteunt bedrijven met uitgebreide, ITIL- compliant oplossingen voor strategische en operationele IT en enterprise service management. [6] Met de Valuemation ITSM-softwaresuite beheren klanten alle serviceprocessen, creëren ze transparantie over hun servicekosten en hun IT-infrastructuur en kunnen ze hun services plannen, controleren en in rekening brengen. Analistenhuizen en certificeringsbedrijven rangschikken Valuemation als de wereldleider. [7]

De USU KCenter divisie ondersteunt serviceorganisaties door kennis te bieden in alle communicatiekanalen. Het kenniscentrum van het product is een kennisbank die voornamelijk wordt gebruikt in call- en servicecentra, waaronder het uniforme openbare servicenummer 115. Het portfolio wordt aangevuld met zelfbedieningsoplossingen zoals SmartLink en KnowledgeFirst, evenals het Knowledge Scout-adviessysteem. ondersteunt de servicetechnicus bij het probleemoplossingsproces.

De dochterondernemingen Aspera GmbH, Aspera Technologies Inc. en de nieuw verworven EASYTRUST SAS handelen over softwarelicentiemanagement en bieden de producten SmartTrack (Aspera) en EASYTRUST voor Oracle wereldwijd.

In aanvulling op de genoemde LeuTek toepassingen ZIS System, ZISGUI en ZISSLM voor Business Service monitoring, BIG-BIG CONNECT product voor sociale zaken en de software myCMDB OMEGA voor IT-service management voor de gehele portefeuille van de USU Group producten behoren.

De onderzoeksafdeling van USU Software AG houdt zich bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe technologische bouwstenen voor IT en Enterprise Service Management. Op het gebied van Industrial Big Data en Industrial Smart Service werden verschillende projecten gefinancierd door het federale ministerie van Economische Zaken en Energie gewonnen. Medio 2017 heeft Katana een nieuwe USU-business area ontwikkeld voor big data-analyse.

Webkoppelingen

 • Website van USU Software AG en USU AG op www.usu.de
 • Website van Aspera GmbH op www.aspera.com
 • Website van de LeuTek GmbH op www.leutek.com
 • Website van de BIG Social Media GmbH op www.big-social-media.com
 • Website van de USU Business Unit Valuemation op www.valuemation.com
 • Website van USU’s KCenter-bedrijf op www.kcenterusu.com
 • Website van het USU-bedrijvenveld Katana op www.katana.usu.de

Individuele proeven

 1. ↑ Ga naar:a Jaarverslag 2016 (PDF, 8 MB) Betreden op 31 maart 2017.
 2. Jump up↑ Frankfurt Stock Exchange biedt meer dan grote bedrijven . faz.net. Betreden op 26 juli 2016.
 3. Jump up↑ USU Software verwerft meerderheidsbelang in Aspera GmbH . usu.de. Betreden op 1 juli 2010.
 4. Jumping Up↑ USU neemt Aspera in de Verenigde Staten . usu.de. Betreden op 3 april 2012.
 5. Jump up↑ Smart Service World – winnaar van de technologiecompetitie . bmwi.de. Betreden op 26 juli 2016.
 6. Jump up↑ USU Valuemation 4.5 voldoet aan de maximale ITIL®-vereisten . pinkelephant.com. Betreden op 26 juli 2016.
 7. Spring omhoog↑ Gartner MarketScope voor de IT Asset Management Repository, 2013 . forbes.com. Betreden op 2 april 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.