server Housing

Als een server housing (of Serverhoming , Bijeenbrenging [Engels van legeren ], colocatie [Engels van colocatie ] en colocatie ) verwijst naar de plaatsing en netaansluiting van een client-server in het datacentrum van een internetserviceprovider (ISP). [1] Dat wil zeggen, in tegenstelling tot hosting dat is hardware die niet door de verkoper, maar door de klant of huurder. De aanbieder biedt infrastructurele diensten en operationele ondersteuning.

Accommodatie

De units zijn ondergebracht in speciaal daarvoor ontworpen ruimtes (meestal voorzien van airconditioning , video-bewaakt en alarm beveiligd ). Gasblussystemen en een multi-fused uninterruptible power supply(UPS) zijn meestal standaardapparatuur van grote datacenters. Als er complicaties optreden met een server , zijn gekwalificeerd personeel meestal dag en nacht om problemen op te lossen. Vanwege deze maatregelen kan een hoge serverbeschikbaarheid worden verwacht.

Voordeel van een “lokale” operatie is meestal de veel hogere gegevensoverdrachtsnelheid , die wordt gegarandeerd door een glasvezelnetwerk op deze locatie.

De elektriciteitsprijs die de klant per kilowattuur moet betalen, varieert sterk van aanbieder tot aanbieder en ligt meestal 1,5 tot 2 keer hoger dan de gebruikelijke marktprijs. Hoewel de ISP als een “stroomgroothandel” een kostenvoordeel heeft bij de aanschaf van energie, maar de kosten voor het koelen van de computerruimten, UPS- verliezen en dergelijke. over de energie die wordt verbruikt. De onderliggende logica is een quasi-lineaire relatie tussen energieverbruik en warmteontwikkeling van de serversystemen en ander energieverbruik.

Toegang tot colocatie vindt meestal plaats in het bedrijf van de beveiligingsdienst die de racks opent en ervoor zorgt dat alleen systemen in eigendom van de klant worden onderhouden. Niet-begeleide toegang de klok rond is alleen mogelijk bij sommige providers en meestal alleen bij het huren van hele racks.

Als de klant niet voor onderhoud naar het datacenter wil rijden, kan hij bij veel providers zogenaamde “remote hands” bestellen. Hier werkt een technicus expliciet volgens klantspecificaties in het datacenter. Veel voorkomende taken zijn het opnieuw opstarten van de server, het bekabelen van netwerkpoorten en het vervangen van componenten zoals harde schijven of voedingen.

Zie ook

  • Collocatie (telecommunicatie)

Webkoppelingen

  • Datacenters in Duitsland met huisaanbod

Individuele proeven

  1. Jump-up↑ Markus Deutsch, Hans-Werner Grotemeyer, Volker Schipmann: IT-planning voor oprichter van de onderneming, Vieweg + Teubner Verlag, 2007, ISBN 9783528059187 [1] , pagina 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.