OMNITRACKER

OMNITRACKER is een van Omninet GmbH in Duitsland ontwikkeld en gebruikt wereldwijd gepatenteerde business process – platform . De modulaire software wordt gebruikt door middelgrote en grote bedrijven. Het wordt gebruikt om relevante bedrijfsprocessen te verzamelen, controleren en evalueren. Het belangrijkste toepassingsgebied is de ondersteuning van ITIL- conforme processen [1] [2] [3] , het beheer van verzoeken , fouten, verzoeken van klanten vanaf het moment van maken tot voltooiing. Omnitracker heeft certificeringen vanBundesverband IT-Mittelstand [4] en Pink Elephant met negen processen [5] .

Geschiedenis

Omnitracker werd oorspronkelijk ontwikkeld door Omninet GmbH, een bedrijf dat door de eigenaar wordt geleid, met de nadruk op kwaliteitsbeheer en softwareontwikkelingsprocessen [6] . Sindsdien is de applicatie uitgebreid tot een sectoroverschrijdend, modulair platform voor bedrijfsprocessen. In 2000 lag de focus op servicemanagementprocessen volgens ITIL . Talrijke internationale klanten [7] gebruiken Omnitracker als een bedrijfskritisch systeem in verschillende service- en specialistische processen.

OMNITRACKER was 2015/16 door de analisten ingedeeld groep Info-Tech Research Group als ‘Value Champion’. [8] [9] [10]

Targeting

Zowel het Omnitracker-platform als de applicaties worden gebruikt voor de verregaande automatisering van IT-ondersteunde workflows en zijn gericht op B2B- klanten van alle branches, zoals: Industriële bedrijven, dienstverlenende organisaties, IT-dienstverleners en openbare instanties. Over het algemeen heeft Omnitracker honderden installaties. [7] Belangrijke klanten DB (Duitse spoorwegen), EXACT [11] , Daimler , German Patent and Trademark Office , Sanyo [12] , Siemens , tesa [13] , NATO [14] . De IT van HUK CoburgVersicherungsgruppe heeft de itSMF-projectprijs ‘Best ITSM Project 2015’ gewonnen met de introductie van de Omnitracker [15] [16] .

Ontwikkeling en verkoop

De systeemontwikkeling en de internationale ondersteuning worden uitsluitend uitgevoerd op het hoofdkantoor van de fabrikant Omninet . Verkoop gebeurt rechtstreeks, via vestigingen en via partners. [9] [17]

Functies

Het multi- tenant Omnitracker-platform bestaat uit een basissysteem, basale modulaire componenten en clients . Onbeperkte extensies kunnen gebruikersspecifiek worden geconfigureerd en bestuurd via open interfaces . Het systeem heeft een eigen grafische workflow-editor; regelgestuurde meldingen en escalaties . Het datamodel en het rechten- en rolconcept zijn vrij configureerbaar. Rapporten en statistieken zijn automatiseerbaar.

Enkele modules

Omnitracker heeft meer dan 12 standaard zakelijke procesplatformtoepassingen, waaronder: B. IT-servicemanagementcentrum V3 (ITSM) – voor het beheren van ITIL- compliante IT-servicebeheerprocessen en klantenserviceprocessen, Project Management Center – projectplanning en -besturing, voorraadbeheer en orderbeheer – ondersteuning van het bestel- en leveringsproces, Contractbeheercentrum – voor contractbeheerondersteuning en Systems Engineering Center – Software Development Process Management ( ALM ).

Licenties

De licentiëring is modulair als serverlicenties en gelijktijdige gebruikerslicenties. Naast de klassieke licenties worden ook een licentiehuur en gebruiksgerichte licenties (“betalen per gebruik”) aangeboden. [18]

Webkoppelingen

 • de.omnitracker.com

Individuele proeven

 1. Jump up↑ Computerwoche 2013 , de beste tools voor ITSM.
 2. Jump up↑ Computerwoche Artikelen over ITIL-oplossingen
 3. Jump up↑ Dura, Sezgin , Onderzoek van een IT-bedrijf op ITIL-conformiteit, (2008).
 4. Jump up↑ Bundesverband IT-Mittelstand , onderzoek naar een IT-bedrijf op ITIL-conformiteit, gecertificeerde producten (2008).
 5. Spring omhoog↑ PinkVERIFY 2011 Tool Sets , Pink Elephant: Pink Verify Certification.
 6. Spring omhoog↑ OMNINET | Geschiedenis van het bedrijf. In: www.omninet.de. Betreden op 8 juli 2016 .
 7. ↑ Ga naar:a b OMNINET klantenlijst
 8. Spring omhoog↑ InfoTech Research Group , leverancier Landscape Enterprise Service Desk Software, (2016).
 9. ↑ Springen naar:a b Open-PR (2012) , de Canadese Info-Tech Research Group erkent Omninet als een innovator in de Enterprise Service Desk-markt.
 10. Jump up↑ CRN (2012) , IT-servicemanagement haalt snelheid op.
 11. Jump up↑ Nürnberger Nachrichten (2012) , Franken-Power op CeBIT.
 12. Spring omhoog↑ Channelpartner, (2009) , SANYO vertrouwt op baramundi en Omninet voor klantbeheer in heel Europa.
 13. Spring omhoog↑ Maak kennis met ITIL , exposant 2011.
 14. Jump up↑ Hardthöhenkurier NAVO-testorganisatie , procesgestuurde toepassing, rolgebaseerd testbeheer met bepaling van testresultaten en documentatie (2013).
 15. Spring omhoog↑ itSMF Award 2015. itSMF ev, opgehaald op 5 juli 2016 .
 16. Jump up↑ HUK Coburg – Geschikt voor de toekomst: IT-servicemanagement NIEUW. OMNINET GmbH, teruggevonden op 5 juli 2016 .
 17. Spring omhoog↑ Servicedesk 360, (2011) , Omninet arriveert in het VK.
 18. Jump up↑ Forrester Research Cambridge, (2013) Stephen Mann , ITSM Tools: is wat u betaalt gekoppeld aan waarde?.

Leave a Reply

Your email address will not be published.