NConf

NConf is een open source software voor het configureren van de Nagios Monitoring Software (en zijn Fork Icinga ). De software is vooral bedoeld voor systeembeheerders die hun Nagios-configuratie eenvoudig willen beheren via een grafische gebruikersinterface , in tegenstelling tot het gebruikelijke handmatige beheer met een teksteditor .

NConf maakt de centrale administratie van een gedistribueerde monitoringomgeving mogelijk. Het biedt verschillende enterprise technologieën, zoals authenticatie van de gebruiker via LDAP , een databank – API en de proliferatie van beheerde configuratie door middel van veilige protocollen ( SCP , HTTPs ). Een importmechanisme voor bestaande Nagios-configuraties is ook beschikbaar.

NConf is voornamelijk geschreven in PHP en Perl . Alle gegevens worden opgeslagen in een MySQL- database. De software heeft de volgende afhankelijkheden: Nagios, Apache-webserver , PHP, Perl en MySQL.

Geschiedenis

De ontwikkeling van NConf begon in 2006. De software werd oorspronkelijk intern ontwikkeld en werd uitsluitend gebruikt door Sunrise Communications AG , een Zwitsers telecommunicatiebedrijf. In 2009 besloot Sunrise om de software vrij te geven onder de GNU General Public License (GPL). Sinds 2011 is de NConf-broncode toegankelijk in een openbare repository op GitHub .

Leave a Reply

Your email address will not be published.