Internet Storm Center

Het Internet Storm Center (ISC) is een organisatie van het computerbeveiligingsgerichte SANS Institute dat het aantal kwaadwillende / kwaadwillende activiteiten op internet monitort.

De ISC is geëvolueerd van de Incidents.org- website , die ook door het SANS-instituut is opgezet om de publieke en private sector te ondersteunen bij de upgrade van het jaar 2000 . In 2000 begon Incidents.org met DShield samen te werken om de Consensus Incidents Database (CID) te maken en verzamelde veiligheidsgerelateerde informatie van meerdere instanties en meerdere websites voor massale analyse.

Op 22 maart 2000 slaagde de SANS CID erin om vroegtijdig de aanvallen van de “Leeuw” -worm te detecteren. De snelle waarschuwing en tegenmaatregelen georganiseerd door de CID hielpen de schade veroorzaakt door de worm te beheersen en te beperken.

Daarna werd DShield geïntegreerd in incidenten.org door financiële steun van het SANS-instituut. De CID is omgedoopt tot het Internet Storm Centre om het hoofd te bieden aan de manier waarop het een gedistribueerd sensornetwerk gebruikt , net als een weerbericht .

Sindsdien heeft het ISC zijn bewakingsbedrijven meer en meer uitgebreid; hun website [1] spreekt van meer dan 20 miljoen intrusion detection-log ( log entries van gedetecteerde inbraakpogingen (in de computersystemen van)) per dag. Het zal analyse en waarschuwingen van cyberveiligheidsbedreigingen bieden.

Tijdens de laatste uren van 2005 en de eerste weken van 2006 had de ISC de langste periode van “gele waarschuwing” vanwege een WMF-kwetsbaarheid .

Het belangrijkste kenmerk van de ISC is de dagelijkse “Handler Diary” (Event Diary), die wordt voorbereid door een van de 40 vrijwilligers en een overzicht geeft van de gebeurtenissen van de dag. Dit is regelmatig de eerste gepubliceerde bron van nieuwe aanvalstrends, waarvan de kracht het vinden en verzamelen van meer informatie in samenwerking is.

De ISC heeft momenteel ongeveer 40 vrijwilligers in dienst en vertegenwoordigt 8 landen en vele industrieën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.