Enterprise Mobility Management

Enterprise mobility management (EMM) beschrijft een holistische benadering en bijbehorende complexe software-oplossingen , zogenaamde EMM-suites , voor het beheer van mobiele apparaten in bedrijven.

EMM Suites vormen het centrale beheerplatform voor het veilig en economisch bedienen van mobiele apparaten in bedrijven en deze te integreren in de bedrijfsinfrastructuur. Voor dit doel ze combineren de klassieke, oorspronkelijk gescheiden gemaakte oplossingen voor Mobile Device Management (MDM – veilig beheer van mobiele apparaten op basis van het bedrijfsbeleid), Mobile Application Management (MAM – bedrijfsspecifieke beheer van alle toegestane apps ), Mobile Content Management (MCM – toegangsbeheer van mobiele apparaten en apps tot bedrijfsbronnen zoals cloudservices , mailservers , bestandsservers en SharePoint) en andere aspecten van de werking van mobiele apparaten onder één dak en een homogene gebruikersinterface.

Mobiele apparaten zijn in de eerste plaats smartphones en tablets , waarbij EMM zowel een eigen vloot standaardapparatuur als een heterogeen landschap van privéapparaten ( BYOD ) aankan . Maar zelfs Windows- gebaseerde desktops kunnen worden beheerd via een brug met EMM-systemen.

De EMM-suite zelf kan worden gebruikt op een server in de onderneming ( On Premises ), in een cloud of in een hybride vorm van beide ( hybride ).

Provider

Lt. Gartner 2017 waren de toonaangevende EMM-oplossingen VMWare ( Airwatch ), MobileIron , Blackberry en IBM ( MaaS ). [1]

Trends

Net als bij het concept van EMM in de IT-experts nu de verouderde MDM los omdat het deze bevat en tegelijkertijd gaat veel verder dan dat, is de volgende trend is oplossingen voor enterprise mobility management, desktop computers en het internet der dingen in de vorm van zogenaamde . UEM verenigen oplossingen. [1]

Webkoppelingen

  • EMM (enterprise mobility management) op itwissen.info
  • Nadruk op EMM op computerwoche.de
  • EMM-nieuws op computerwoche.de
  • EMM, MDM en MAM op heise.de

Literatuur

  • Ernst Tiemeyer: Handboek IT-systeembeheer. Carl Hanser Verlag GmbH & Co KG, 2016 ISBN 978-3-446-43815-6 , pagina 324 ev. ( Gedeeltelijke weergave in Google Book Search).
  • Andreas Kohne: neem je eigen apparaat mee. Springer-Verlag, 2015, ISBN 978-3-658-03717-8 , blz. 72 ev ( beperkte preview in Zoeken naar boeken met Google).

Individuele proeven

  1. ↑ hoogspringen door:a b https://www.computerwoche.de/a/gartner-magic-quadrant-emm-2017-same-procedure-as-every-year,3330967

Leave a Reply

Your email address will not be published.