CIO (magazine)

CIO – IT Strategy for Managers is een IT- zakenmagazine dat maandelijks wordt gepubliceerd in de International Data Group (IDG) Business Media GmbH , dat zich voornamelijk bezighoudt met de economische en strategische aspecten van de inzet van informatietechnologie in bedrijven. Het is genoemd naar de rol van Chief Information Officer (IT-directeur van een bedrijf).

Het eerste nummer van het tijdschrift werd gepubliceerd in oktober 2001. CIO is gericht op leidinggevenden uit alle sectoren die beslissen over het strategisch gebruik van IT in hun bedrijf. Het magazine laat bijvoorbeeld zien hoe IT kan worden geïmplementeerd in bedrijven. Daarnaast wil CIO belangrijke technologische trends en managementmethoden overbrengen. Hoofdredacteur van het tijdschrift is Heinrich Vaske. Leden van de redactie zijn Rolf Röwekamp en René Schmöl.

CIO wordt momenteel gepubliceerd in twaalf landen: Australië, China, Duitsland, Frankrijk, India, Japan, Canada, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Polen, Zweden en de Verenigde Staten.

Sinds 2003 is het tijdschrift bekroond met een “CIO van het jaar” samen met Computerwoche . Bovendien werd in 2016 de CIO Executive Award voor het eerst uitgereikt samen met de CIO Foundation en de WHU – Otto Beisheim School of Management , ter ere van de “outstanding potential bearer”. [1] Winnaar in 2016 was Hans-Martin Hellebrand, oprichter en CFO van Humada Inc., een Amerikaans IT-bedrijf. [2]

Uitgavenstatistieken

In het vierde kwartaal van 2009 bedroeg de gemiddelde maandelijkse oplage na IVW 14.427 exemplaren. Dit is 23,79 procent (= 4,503 uitgiften) minder problemen dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verkoop van abonnementen stagneerde tussen 2007 en 2009.

Het CIO-magazine wordt voornamelijk gedistribueerd als gecontroleerde gekwalificeerde circulatie .

Aantal maandelijkse uitgaven

Aantal maandelijkse abonnementen

Aanvullende publicaties

Op internet biedt CIO Online verdere informatie en speciale aanbiedingen buiten het magazine. Het “CIO-netwerk” is niet alleen het unique selling point van de website, maar ook het grootste sociale netwerk voor CIO’s in Duitsland met meer dan 13.300 gebruikers. Een totaal van elf kenniscentra gaande van “Business Intelligence” tot “ERP” tot “Opslag” rangschikken thematisch de online bijdragen. De Top 500-database bevat gedetailleerde IT-informatie over de 500 grootste Duitse bedrijven vanaf € 1 miljard omzet per jaar.

Het CIO-jaarboek “De IT-feiten van de grootste bedrijven in Duitsland” wordt jaarlijks gepubliceerd. Het naslagwerk bundelt de onderzoeksresultaten van het CIO-redactiebureau en biedt inzicht in de belangrijkste IT-kerncijfers van marktleiders.

Bovendien organiseert CIO doelgroep-specifieke congressen en specialistische evenementen zoals de Hamburg IT-strategiedagen , de IT-excellentiebenchmark of de Executive Lounge .

Webkoppelingen

  • CIO-startpagina
  • CIO archieven van het magazine
  • CIO Yearbook

Individuele proeven

  1. Jumping Up↑ http://www.computerwoche.de/a/videos-und-tutorials-der-woche,3322536?tap=51c9396c01d485ee18ac5fef16d441c6&utm_source=IT-Management&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&r=765626884279995&lid=568425&pm_ln=149
  2. Spring omhoog↑ http://www.computerwoche.de/a/videos-und-tutorials-der-woche,3327355

Leave a Reply

Your email address will not be published.