BigSister

Big Sister System en Network Monitor is een gratis software vrijgegeven onder de GNU General Public License . Big Sister-netwerkmonitor is algemeen bekend als Big Sister , maar er is een waarschijnlijkheid van verwarring met andere monitoringprojecten, die ook bij die naam bekend zijn.

Met Microsoft .NET Framework werkt BigSister ook onder Microsoft Windows .

BigSister is de opensource- versie van de BigBrother- bewakingssoftware van Quest en daarmee compatibel. BigSister biedt een verzameling plug-ins voor netwerk-, host- en servicemonitoring en een webinterface voor het opvragen van de verzamelde gegevens. Het is ook mogelijk om de verzamelde prestatiegegevens als grafieken weer te geven met behulp van RRDtool .

Functionaliteit

Het moederproces, oftewel de BigSister-server, haalt zijn gegevens uit agents, die het op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld. B. over SNMP , Perl- programma’s, enz. Verzamelen. De gegevens worden via de TCP van de agent naar de BigSister-server verzonden .

Op deze manier kunnen complexe netwerken en systemen worden gecontroleerd, BigSister heeft de mogelijkheid om hun status in MySQL- databases of tekstbestanden op te slaan en de huidige resultaten in een tabel op een webinterface weer te geven. Als er een fout optreedt, zal de verantwoordelijke beheerder dat doen B. per e-mail op de hoogte gebracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.