AIDA64

AIDA64 (vervaardigd door FinalWire Ltd.) is een populair systeem , diagnose- en benchmarkprogramma voor de Windows- , Android- , iOS- , Windows Phone- en Windows 10 Mobile- besturingssystemen . Het is de opvolger van AIDA32 en Everest .

Varianten

  • AIDA64 Extreme – met rood programmapictogram – is geschikt voor thuisgebruikers en biedt systeeminformatie, diagnostiek en benchmarks. Dit is de minst dure versie van AIDA64.

 • AIDA64 Business – met een blauw programmapictogram – is bedoeld voor zakelijk gebruik. Het biedt netwerkbeheer, hulpprogramma’s voor beheerders en helpdeskmedewerkers, systeeminformatie, realtime meldingen, controlebeheer, wijzigingsbeheer en afstandsbediening.
 • AIDA64 Netwerkcontrole – met een geel programmapictogram – is bedoeld voor gebruik door systeembeheerders van bedrijven. Deze variant biedt netwerkcontrole, statistieken, geautomatiseerde inventarisatie van het pc-parkpark van het hele bedrijf. Wijzigingen in hardware en software kunnen hier worden gevolgd.
 • AIDA64 Engineer – met groen programmapictogram – is bedoeld voor systeemingenieurs. Het biedt computeranalyse met extra hulpmiddelen, benchmarks, hardware-monitoring en diagnostiek en ondersteuning voor opdrachtregelparameters.

Licenties zijn beschikbaar voor een, twee of drie jaar en geven recht op updates binnen hun geldigheidsperiode.

Systeemvereisten

AIDA64 draait op alle Microsoft-besturingssystemen (32 en 64 bit) vanaf Windows 95.

Geschiedenis

AIDA32 is ontwikkeld door de Hongaarse Tamás Miklós en wordt al enkele jaren als freeware aangeboden. In maart 2004 [6] de ontwikkeling van AIDA32 is gestopt, de naam van het programma en onder de nieuwe naam Everest lading door het Canadese bedrijf Lavalys op de markt gebracht, terwijl de ontwikkeling nog steeds plaats in Hongarije. [7] Het Everest-programma kon zowel systeem- en overklokinformatie als hardwareleigenschappen weergeven en had een diagnosemenu om hardwareproblemen te bekijken en op te lossen.

Vanaf oktober 2010 verscheen AIDA64 als een ontwikkeling en werd Everest stopgezet. In november 2010 nam de nieuw gevormde FinalWire Ltd. het roer over. met hoofdzetel in Hongarije en onder leiding van Tamas Miklos alle softwarerechten voor Everest en nu verder met het assortiment onder de naam AIDA64. [8]

Vergelijkbare programma’s

Programma’s met vergelijkbare functies zijn Sandra Lite , Speccy en PC Wizard 2014.

Webkoppelingen

 • aida64.com – Website van de fabrikant
 • aida64.de – Distributeurswebsite voor D / A / CH

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ Download AIDA64 – Gratis proberen. In: aida64.de. Betreden op 28 juli 2017 .
 2. Jump up↑ FinalWire kondigt AIDA64 v5.92 aan. In: aida64.de. 20 juni 2017, toegankelijk op 28 juli 2017 .
 3. Spring omhoog↑ installatiepagina voor Android. In: Google Play . Betreden op 19 oktober 2017 .
 4. Spring omhoog↑ Voorbeeldpagina voor iOS. In: App Store (iOS) . Betreden op 1 oktober 2017 .
 5. Spring omhoog↑ Installatiepagina voor Windows 10 (mobiel) en Windows Phone. In: Windows Store . Betreden op 28 juli 2017 .
 6. Spring omhoog↑ Download oude versies van AIDA32 voor Windows – oldversion.com
 7. Jump up↑ Everest Discontinued – lavalys.com
 8. Jump up↑ FinalWire verwerft en stopt Everest – aida64.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.